06/06/2007 Παραδόθηκε για χρήση το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου

Από τότε αφέθηκε στην τύχη του χωρίς να έχει ποτέ δίκτυο ρεύματος και ελαστικά παρεμβλήματα για την πρόσκρουση των σκαφών στα κρηπιδώματα. Όσο για ασφάλεια έως 3-4 μποφόρ μετά γίνετε επικίνδυνο.

06/06/2007 Παραδόθηκε για χρήση το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου

Στην παράδοση για χρήση του αλιευτικού καταφυγίου του Κιάτου από τη Διεύθυνση Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρευρέθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Δήμο Σικυωνίων, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη.


Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν, ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Αγγελος Τσουλούφας, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορινθίας κ. Χρήστος Δήμος και ο Διευθυντής Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Παπαηλίου και η μηχανικός του έργου κ. Μπαλωμένου.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη τόνισε «Με την ολοκλήρωση και παράδοση της χρήσης του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με 3 εκατ. ευρώ, διασφαλίζονται τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα έγινε ένα λιμάνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού.

Προστατεύουμε την αλιεία και παράλληλα δημιουργούμε εκείνες τις υποδομές προκειμένου να αυξήσουμε τις δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής ανάπτυξης.

Πέρα όμως από αυτά, για την προώθηση της ανάπτυξης του Δήμου Σικυωνίων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου χρηματοδοτούνται έργα ύψους 3,150 εκατ. ευρώ, όπως δίκτυα αποχέτευσης, δίκτυα ύδρευσης, το αρδευτικό έργο Βασιλικού, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, προστατεύουν το περιβάλλον και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής»

Τα έργα που έγιναν στο αλιευτικό καταφύγιο του Κιάτου είναι τα παρακάτω:

Α) Επέκταση του προσήνεμου μώλου προς τα δυτικά σε μήκος 140 μέτρων στην ίδια διεύθυνση με το υφιστάμενο τμήμα του προσήνεμου μώλου και σε παράλληλη απόσταση 12 μέτρων προς τα βορειοδυτικά. Το τμήμα του παλαιού ακρομωλίου, το οποίο έχει σχήμα τεθλασμένης γραμμής επεκτείνεται κατά πλάτος σε μήκος 13 μέτρων περίπου, με ταυτόχρονη καθαίρεση του εξωτερικού τοίχου που υπέρκειται της ανωδομής. Η διατομή του θα είναι μικτή. Θα αποτελείται εσωτερικά από κρηπίδωμα με πλάτος 6 μέτρων και εξωτερικά θα φέρει τοίχο και θωράκιση από φυσικούς ογκόλιθους. Η θεμελίωση της διατομής θα γίνει σε πυθμένα, ο οποίος προηγουμένως εξυγιανθεί.

Β) Παραλιακά κρηπιδώματα, τα οποία θα έχουν συνολικό μήκος 324,90 μέτρα και σταθερό πλάτος 7,50 μέτρα. Τα κρηπιδώματα είναι παράλληλα στην παραλιακή οδό Καλογεροπούλου. Θα σχηματιστούν από συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους. Η θεμελίωση της διατομής θα γίνει σε πυθμένα, ο οποίος θα έχει προηγουμένως εξυγιανθεί.

Γ) Προβλήτα μήκους 40 μέτρων περίπου στα δυτικά της λιμενολεκάνης και πλάτους 3,50 μέτρων, στη θέση του ηπήνεμου μώλου. Η διατομή του κατασκευάστηκε από συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους.

Δ) Εκσκαφή της λιμενολεκάνης συνολικής έκτασης θαλάσσιας επιφάνειας 30.000 m2 έτσι ώστε να αποκτήσει ενιαίο ελάχιστο βάθος -3,50 μέτρα.

Ε) Συμπλήρωση του υφιστάμενου τμήματος του προσήνεμου μώλου ως προς την εξωτερική θωράκισή του.

ΣΤ) Επέκταση στα νέα κρηπιδώματα του δικτύου ύδρευσης για την τροφοδοσία των σκαφών με πόσιμο νερό σε επιλεγμένες θέσεις τροφοδοσίας και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου.

Ζ) Εξοπλισμός όλων των κρηπιδωμάτων με δέστρες και ελαστικά παρεμβλήματα για την πρόσκρουση των σκαφών στα κρηπιδώματα.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ, Η ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.


Στείλε σχόλια, φωτογραφίες, παρατηρήσεις. E MAIL : KiatoKiato@gmail.com

Δορυφορική φωτογραφία του Κιάτου. Tα λιμανάκια και το αλιευτικό καταφύγιο.


View Larger Map

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΞΟΔΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΤΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ...ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΜΑΡΙΝΑ

ΜΑΡΙΝΑ
23/02/08 Μαρίνα Κιάτου



Δορυφορική φωτογραφία απο την μαρίνα στο Rimini

Δορυφορική φωτογραφία απο το Rimini


View Larger Map

Εδώ βλέπουμε με πιο τρόπο έχουν τοποθετήσει τα βράχια για να εγκλωβίσουν την άμμο που μεταφέρουν τα κύματα βορείων διευθύνσεων.

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ

RIMINI Η ΠΑΡΑΛΙΑ
Εδώ βλέπουμε με πιο τρόπο έχουν τοποθετήσει τα βράχια για να εγκλωβίσουν την άμμο που μεταφέρουν τα κύματα.